Actueel / Nieuwtjes / Berichtjes

Wat gaan we doen?

Behalve de diensten op zondag is er ook op de andere dagen van alles te doen in de gemeente.

Praten

Aan de groothuisbezoeken van het afgelopen jaar hebben we goede herinneringen overgehouden: openhartige gesprekken over hoe je je geloof voedt. Ook dit jaar ontvangt u weer een uitnodiging voor een opbouwend gesprek in een groep van 8-10 personen.

 

Koffie drinken

Koffie drinken doen we dagelijks, met collega's, buren of alleen. Als gemeente doen we het op de tweede zondag van de maand na de morgendienst. Maar waarom zou u elkaar thuis niet eens op de koffie uitnodigen? Het jaarthema dat de Protestantse Kerk voorstelt is: ‘Een goed gesprek'. Bij deze krijgt u de aanmoediging om eens iemand op de koffie te vragen.

 

Eten

De Ontmoetingskerk heeft al veel ervaring met samen eten: een bbq, een ontbijt buffet of picknick. Altijd zijn er weer mensen die hun talenten op dit gebied willen inzetten en ons hun lievelingsrecept willen voorschotelen.

Daarom gaan we weer een geschikte datum zoeken voor een gezamenlijke maaltijd.

Wandelen

Het is een oude traditie om op Hemelvaartsdag te gaan dauwtrappen : even wat vroeger opstaan om een goede wandeling te maken, samen te ontbijten en dan de Hemelvaartsdienst. Dat hopen we te doen op 30 mei 2019.

 

Creatief bezig zijn

Samen iets moois maken om in huis te zetten of weg te geven. Er zit genoeg creativiteit in de gemeente. Dit jaar gaan we o.a. iets maken voor de herfst, samen high teaën, handletteren en nog veel meer. Iedereen is welkom en als iets niet lukt, helpen we elkaar. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden.

 

Spelen en knutselen

Een Bijbelverhaal, een leuke verwerking of een lachwekkend spel. Daarvoor hebben we de clubs . Voor de kinderen van de basisschool zijn er twee clubs. De club voor kinderen van groep 3 t/m 5 start op woensdag 24 oktober van 13.30-15.00 uur. De club van groep 9+ start op vrijdag 5 oktober van 15.30-17.00 uur.

 

Chillen

Voor de jongeren in het voortgezet onderwijs hebben we andere activiteiten, apart voor voor 12+ en voor 16+. Wat denk je van het interactieve spel Sirkelslag, Sinterklaas of een dropping? En af en toe gewoon chillen bij iemand thuis.

 

Catechisatie

Waar vind je een plek waar je je vragen kunt stellen en je mening kunt geven in zo'n sfeer dat je serieus genomen wordt en er ook wat van leert? Precies, op catechisatie.

De groep 12 t/m 15 jaar begint op dinsdag 27 september om 19.45 uur.

De 16+ groep begint op dinsdag 18 september om 20.00 uur.

De belijdenisgroep op 26 september om 20.00 uur.

 

Meedoen

We hopen dat u en jij enthousiast bent geworden van onze plannen. Van sommige activiteiten volgt nog nadere informatie via een brief, de Wegwijzer of de zondagsbrief.

Hebt u nog vragen, suggesties of wilt u zich alvast opgeven, dan stellen we dat zeer op prijs.

 

Namens de kerkenraad,

Ds. Peter Broere

Tel. 0166-604588

of pabroere@hetnet.nl

 

Kijk ook eens op:

www.ontmoetingskerkpoortvliet.nl